HAMNKONTORET / BUTIK 

Hamnkontoret är navet i verksamheten, här finns servicepersonal som kan hjälpa till med de flesta frågor som dyker upp både gällande verksamheten, men även vanliga turistinformationen. Vi kan svara på allt från båtplatser, båtservice till båtförvaring. Här finns också Pampas Marinbutik som tillhandahåller ett grundsortiment av reservdelar och andra marina produkter som kan komma väl till pass för att förgylla skärgårdslivet. Skulle vi inte ha det som just du söker så kan vi ordna det

INFORMATION GÄLLANDE HAMNEN

Förra årets bryggplats gäller även som årets brygg plats om inget annat överenskommits eller om Marina skriftligen anvisat annan plats. Det åligger båtägaren att meddela hamnkontoret när du ämnar vara borta eller ute med båten en vecka eller längre. Enligt avtalsvillkoren för säsongplats är båtägaren skyldig att meddela detta till hamnkontoret då vi annars kan få problem med att få plats till alla tillfälligt gästande båtar. Brygg platsen får inte “lånas ut”. Det är också strängeligen förbjudet att röka på bryggan och inom marinans anläggning. Detsamma gäller givetvis även för sjömacken! 

Du måste alltid ha ordentliga förtöjningstampar, fjädrar i bryggan och förtöja med spring om möjligt. Dubbla aktertampar ska alltid användas vid akterförtöjning i boj eller i Y-bom. Att använda fendrar är ett absolut måste och krav för att skydda både egen och annans båt. Kom ihåg att alltid förtöja för storm så kan alla känna sig trygga med att båten ligger bra när du inte använder den.  

Kontrollera alltid brandsläckare som förvaras i båten både inför säsongen och gärna även under säsongen. Se till att den finns lättillgänglig ombord om olyckan skulle vara framme.

TOALETT OCH DUSCH

På marinan finns toaletter och dusch i separat servicehus strax intill huvudbyggnaden. Nytt servicehus sedan 2021.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns tillgänglig i det nya servicehuset sedan säsongen 2021.

MILJÖSTATION
Mottagning av farligt avfall (spillolja, oljefilter, startbatterier, färgrester, penslar, lösningsmedel mm) finns endast i miljöstationen. Följ skyltning och anvisning.

SJÖMACK
I närheten av brygganläggningen och intill båtlyften hittar du vår sjöbensinstation. Här kan du också köpa oljor, gasol m. m. sjömacken drivs av Magnus Liljander.

BÅTBOTTENTVÄTT
Pampas Marina erbjuder 2024/2025 bottentvätt. Vi lyfter upp båten på land med gaffeltruck och tvättar med högtryckstvätt på en spolplatta. Spillvattnet renas alltså.

Förutsättning för bottentvätt är att båten inte är målad med en blödande bottenfärg (upplöslig matrix). Endast kopparbaserad färg, och helst hård, är tillåten.

PRIS FÖR BOTTENTVÄTT SOMMAREN 2024
1 båtlyft och 26:-/kvm (båtens yta: längd x bredd) inkl drev

Tillkommer:
Vid kraftig beväxning: 12:-/kvm

PRIS PER BÅTLYFT

      Upp till 4 ton 1.210:-
      Upp till 8 ton 1.410:-
      Upp till 12 ton 1.710:-
      Upp till 16 ton 2.315:-

Om båt ska stå uppe på land en viss period för eget arbete på båt, utgår kostnad för två lyft, markhyra och hyra pallning.

Tidsbokning på kontoret 0490-56 67 00

KAPELLSERVICE

Pampas Marina samarbetar med kapellmakare som genomför nytillverkning, reparation och tvätt av kapell, dynor och sprayhoods! Kontakta butiken för hjälp.

BÅTBESIKTNING

Behöver du hjälp med att få båten värderad för köp eller försäljning mm finns möjligheten att boka via oss.